医学教育网手机站

登录/注册

职称英语卫生类C级 - 概括大意完成句子

2013-02-20 15:14 来源:医学教育网

第3部分:概括大意与完成句子 (第23"~30题,每题1分,共8分)阅读下面这篇短文,

短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项 中为第1—4段每段选择1个正确的小标题;(2)第27"--'30题要求从所给的6个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

Passage 1

Estee Lauder Died

The child of Central European immigrants who created an international cosmetics(化妆品) empire and became one of the most influential women in US, has died on Saturday. Estee Lauder died at her home in Manhattan, New York City, a company spokesman said. She was 97.

Born in Queens, New York in 1908, Lauder was the daughter of a Hungarian mother and a Czech father.

Lauder began her business career by selling skincare products developed by her uncle John Schotz, a chemist, to beauty salons(美容院) and hotels. In 1930, she married Joseph Lauder who became her partner. The company, which became known as Estee Lauder, took off after World War II.

In 1953, the company introduced its first perfume(香水), Youth Dew, the first of a range of fragrances that has now grown to more than 70. they include: Aramis, a line of products for men, launched in 1964; and Clinique, a range of odorless (无味的)cosmetics, which followed in 1968.

By the time she retired in 1995, Lauder was presiding over a multibillion-dollar enterprise, which now ranks number 349 in the Fortune 500 list of largest US companies. In 1998, she was the only woman to feature in Time magazine’s selection of the 20 most important business geniuses of the last century. There were two secrets to her success: her gift for selling things and her tireless energy and determination never to accept second best.

Even after her retirement at the age of 89, Lauder remained closely involved. Beauty, Lauder believed, was the most important thing in life.

She wrote in her 1985 autobiography, “Estee, a Success Story”: “In a perfect world, we’d all be judged on the sweetness of our souls. But in our less than perfect world, the woman who looks pretty has a distinct advantage and, usually, the last word.”

1. Paragraph 2 ___.

2. Paragraph 3 ___.

3. Paragraph 4 ___.

4. Paragraph 5 ___.

A. Early career

B. Childhood

C. Products

D. Retirement

E. Cosmetics Empress

F. Birth

5. Lauder regarded beauty ____.

6. Lauder died ___.

7. Before marriage, she sold products formulated ___.

8. After retirement, she continued to show her interest ___.

A. at the age of 97

B. as the most important thing in life

C. by John Schotz

D. in 1908

E. in cosmetics

F. on the sweetness of our souls

答案与解析:

第一步: 分析文章标题Estee Lauder Died

谁是Estee Lauder?当文章标题内容不太清晰时, 可以结合文章开头句子对文章标题进行进一步的理解.

The child of Central Erropean immigrants who created an international cosmetics(化妆品) empire and became one of the most influential women in US, has died on Saturday. Estee Lauder died at her home in Manhattan, New York City, a company spokesman said. She was 97. 划线句中并没有提供关于“Estee Lauder是什么样的一个人”的更多的信息, 所以注意划线句的前后句, 划线句的前句说:The child of Central European immigrants who created an international cosmetics(化妆品) empire.

相关资讯

返回顶部